Snabblån utan UC

Vi jämför snabblån utan uc på ett effektivt sätt. Att leta bland ett 50 tal snabblån företag tar oerhört mycket tid för den som är ute efter att endast hitta ett snabblån utan uc.

Med vårt verktyg kan du snabbt få en överblick över alla långivare och den totala kostnaden för snabblånet utan uc. Hitta SMS lån jämför snabblån utan uc mellan 500 kronor till över 15 000 kronor hos 44 olika snabblångivare. Välja önskat belopp och löptid på ditt snabblån.

Vidare ser du vilken åldersgräns långivaren har som krav på dig som lånar.

Glöm inte att smslån är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

HittaSMSLån Rekommenderar

Lumify
Ferratum SE
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(3.5)

Ferratum är en enkel, flexibel och smidig långivare. De lyssnar på sina kunder och vi på Hitta SMS lån rekommenderar dem starkt. De erbjuder smslån från 1000 kr till 45 000 kr.

Bästa snabblån utan UC

Snabblån utankreditupplysning

På Hitta SMS lån arbetar vi aktivt för att du ska få en så klar bild som möjligt över vilka snabblån som erbjuds utan kreditupplysning (UC). Viktigt att notera är att det är lag på att ta kreditupplysning på varje person som ansöker om lån, däremot är det inte lag på att långivaren skall använda sig av Upplysningscentralen (UC).

Vad är UC?

Upplysningscentralen grundast på 1977 talet och är idag Sveriges ledande affärs och kreditupplysningsföretag. UC startade som en gemensam satsning av storbankerna och ägs idag av Handelsbanken, Swedbank, Nordea, Svenska Enskilda Bank, Danske Bank och Länsförsäkringar.

Upplysningscentralen drygt 700 miljoner kronor. När du ansöker om ett lån hos någon av de traditionella bankerna är det alltid en kreditupplysning via UC som genomförs.

Att snabblåna utan UC betyder att långivaren gör sin kreditupplysning via något annat företag än UC. De absolut vanligaste är Bisnode och CreditSafe.

Nackdelen med att använda UC

Det har blivit allt mer vanligt att långivare beviljar snabb lån utan uc. De allra flesta snabblåneföretag använder sig inte av UC utan tar sin kreditupplysning framförallt hos Creditsafe och Bisnode istället. Som tidigare nämnt är det krav på att en kreditupplysning faktiskt utförs. Därför kommer långivaren se fakta så som;

 • Namn och adress på fysiska personer Källa: Skatteverket via Spar
  Fem gånger per vecka
 • Civilstånd Källa: Skatteverket via Spar
  Fem gånger per vecka
 • Taxerad inkomst Källa: Skatteverket
  1 gång per år (juni, aug, okt eller dec)
 • Omräkning av taxerad inkomst (rättningar) Källa: Skatteverket
  Två gånger per månad
 • Fastighetsuppgifter (taxeringsuppgift) Källa: Skatteverket
  1 gång per år (okt)
 • Fastighetsuppgifter, lagfart etc Källa: Lantmäteriet
  Fem gånger per vecka
 • Äktenskapsförord Källa: Skatteverket
  Två gånger per månad
 • Personlig förvaltare Källa: Tingsrätt via PoIT
  Fem gånger per vecka
 • Borttappad ID-handling Källa: Den registrerade/UC Förlustanmälan
  Löpande
 • Ställda frågor och frågeställare Källa: UC
  Löpande
 • Sökt/prövad kredit Källa: UC:s kunder
  Löpande
 • Kreditengagemangsuppgifter (beviljade lån/ krediter) Källa: Banker, kreditmarknadsbolag, kontokortsföretag
  En gång per månad
 • Anmärkningar, obetalda skatter och allmänna avgifter Källa: Kronofogden
  Fem gånger per vecka
 • Anmärkningar, tredskodomar Källa: Tingsrätt
  Fem gånger per vecka
 • Anmärkningar, konkursansökningar Källa: Tingsrätt och Kronofogden
  Fem gånger per vecka
 • Anmärkningar, betalningsförelägganden Källa: Kronofogden
  Veckovisa
 • Anmärkningar, utmätning/återtaget gods Källa: Kronofogden
  Fem gånger per vecka
 • Missbrukade bankkonton Källa: Banker
  Fem gånger per vecka
 • Misskötta krediter och hypotekslån Källa: Banker och finansbolag
  Fem gånger per vecka
 • Missbrukade kontokortskrediter Källa: Banker, finansbolag och kontokortsföretag
  Fem gånger per vecka
 • Näringsförbud Källa: Tingsrätten, Bolagsverket
  Fem gånger per vecka
 • Skuldsaldo Källa: Kronofogden
  Veckovis
 • Skuldsanering Källa: Kronofogden
  Fem gånger per vecka

Dock finns det stora fördelar att välja ett snabblån utan uc. Alla svenska storbanker och många kreditbolag och hyresvärdar använder sig av UC när de tar en kreditupplysning och deras förfrågningar registreras UC:s register. Detta kan bli negativt för dig om du har många registrerade kreditupplysningar från UC. Har du erhållit många på kort tid blir det svårare att få ett bolån till exempel.

Ansöker du hos flera snabblån företag som använder sig av UC, kommer du på rekordtid fylla på ditt register, vilket är helt onödigt när det finns många snabblån företag som erbjuder alternativa kreditupplysningsföretag, som inte påverkar din kredittrovärdighet.

Anledningen till att bankerna är skeptiska mot snabblån handlar om dess historia och hur situationen såg ut för 10 år sedan. Idag har denna marknaden blivit allt mer seriös och övertid kommer bankerna se allt mindre skeptiskt mot dessa lån. I nuläget är det fortfarande rekommenderat att använda sig av andra kreditupplysningstjänster om möjligheten finns.

I vårt tycke är det märkligt att storbankerna behandlar dessa snabblån på detta vis. Eftersom att det uppstå situationer där du behöver ta ett snabblån, låt säga att du förlorat din inkomst eller har personliga skulder som inte syns i registren. Du kanske har en god betalningsförmåga, men är vårdslös med din ekonomi och lever över dina tillgångar.

Vi menar alltså att en mer noggrann undersökning ger mer än att endast kolla på antal UC upplysningar.

Snabblån utan UC och få pengar direkt

Om du söker snabblån utan uc med direkt utbetalning så finns det långivare som levererar dessa två tjänster. För att erhålla pengar direkt efter att en lånansökan har beviljats krävs det ett du har bankid, samma bankkonto som banken du lånar oss har.

Så gör du för att få pengarna direkt:

 • Tillgång till bankkonto hos samma bank som långivaren du vill låna hos.
 • Ha BankID aktiverat i mobil, dator eller kort.
 • Låneansökan sker och godkänns under långivarens öppettider om inget annat anges (en del har även helgöppet).
 • Bland privatlånen kan lånet behöva godkännas före en viss tid (oftast innan kl. 13:30) om pengarna ska hinna landa på kontot samma dag.

Snabblån utan UC med betalningsanmärkning

Om du söker efter snabblån utan uc med betalningsanmärkning kan det vara så att du behöver se över din ekonomi. Många gånger kan det vara bättre med ett så kallat omstartslån istället för att bygga på med ytterligare smålån.

I de allra flesta fall handlar det inte om mer än att personen i fråga har råkat ut för en betalningsanmärkning av misstag.

Låna snabbt utan uc

Dessa långivare som du hittar nedan erbjuder snabba lån utan uc.

 1. Lumify
  Plats 1. Lumify

  Lumify är en ny spelare som dök upp på marknaden våren 2019 och beviljar överlägset flest ansökningar. Långivare som har så hög beviljandegrad brukar med tiden skärpa sina bedömningar med tiden. Dock är det värt att passa på när de först anländer till marknaden.

  Hos Lumify kan du låna 2000 – 20000 kr med flexibel löptid. Du får förvisso bara låna 6000 kr efter första ansökningstillfället, men längre fram kan du höja din kredit, om du skött dina återbetalningar.

  Det finns många fördelar att låna hos Lumify. Nummer ett är det lätt att få ett smslån hos dem, krediten har en räntefri och avgiftsfri månad, du får dina pengar på en gång om du har ett bankkonto hos SEB och de tar inte UC. Viktigt att notera är att de inte godkänner snabblån med betalningsanmärkning.

  Månadsräntan är 3,29 % och årsräntan 39,50 %.

 2. Kredit 365
  Plats 2. Kredit365

  Kredit 365 erbjuder sms lån upp till 5000 kr. Det finns mycket positivt med Kredit365, de accepterar betalningsanmärkningar, du kan låna när du är 18 år fyllda slutligen gör de en individuell inkomstprövning och ser till att du får lånet samma dag om din ansökan beviljas innan 13:00 en vardag.

  Du kan låna 2000 – 5000 kr hos Kredit365.

  Årsräntan är 39 %

 3. Daypay
  Plats 3. DayPay

  Daypay är en allmänt känd aktör som har en hög beviljandegrad när det handlar om sms lån.

  Daypay kan vara ett bra val för dig som har ett bankkonto hos Swedbank eller Handelsbanken eftersom de gör direktinsättningar till dessa konton. Dessutom accepterar de betalningsanmärkningar.

  Viktigt att notera är att de börjar använda sig av UC vid lån på över 11 000 kr.

  Vidare har de en åldersgräns på 20 år och du behöver ha en inkomst som överstiger 100 000 kr om året.

  Hos Daypay kan du låna 1000 – 20000 kr i en månad – fem år beroende på lånebelopp. Årsräntan för lån upp till 10000 kr är 39 % och 33 % för större lån.

 4. Ferratum SE
  Plats 4. Ferratum

  Ferratum har också en mycket hög beviljandegrad och beviljar fler lån i förhållanden till antal ansökanden än vad de allra flesta andra långivare gör.

  Ferratum gör direktinsättningar till Nordea, accepterar anmärkningar, gör en individuell inkomstbedömning och deras kredit har inga avgifter alls utöver räntan, vilket är ovanligt idag.

  Vidare erbjuder de en tjänst som kallas för ”onlinekredit” som inte har någon ränta den första månaden för alla nya kunder.

  Ferratum har en åldergräns på 21 år.

  Ferratum erbjuder lånebelopp på 1000 – 30000 kr med flexibel löptid. Årsräntan är 39,6 %.

 5. Monetti SE
  Plats 5. Monetti

  Monetti placerar vi som vårt sista tips för denna lista.

  Monetti erbjuder dels flexibla krediter, dels snabblån med en månads löptid och lånebeloppet är 2000 – 20000 kr. Om du ansöker om ett lån före kl. 13:00 en vardag sätts pengarna in på ditt konto redan samma dag. Monetti tar ingen UC och det är även okej att ansöka med betalningsanmärkningar.

  Årsräntan hos Monetti är typisk för snabblån och smslån, den är på 39 % (månadsränta 3,25 %).

Bästa snabblån utan UC 2020

När du söker efter det bästa snabblånet för dig, behöver du först veta hur din privata situation ser ut.

 • Har du betalningsanmärkningar?
 • Har du en fast inkomst?
 • Kommer du kunna betala av lånet på en 30 dagars period?
 • Har du redan många UC förfrågningar?
 • Till vad lånar du pengar till?

Beroende på vad för svar du har på dessa frågor kommer du, och endast du kunna välja den långivare som passar dig allra bäst. Vi på Hitta SMS lån försöker endast hjälpa dig genom att samla de bästa långivare som finns tillgängliga på den svenska marknaden.

En tumregel är att aldrig låna om du lånar pengar till något som inte har ett bestående värde. Det vill säga, lånar du pengar för att kunna gå ut på stan sista helgen med dina kompisar innan lönen kommer. Är det alltid bäst att vänta och följa med nästa helg istället.

Kontakta oss

Skulle ni ha några frågor som inte besvaras direkt här på hemsidan kan ni kontakta Alexander som har högskoleutbildning inom finans från Stockholms universitet på: alexander@tribusoft.se