Lån utan UC

Söker du lån utan uc har du hittat rätt. Vi på Hitta SMS lån har granskat marknaden och tagit fram de bästa företagen för den som vill låna utan uc.

Hitta SMS lån arbetar aktivt för att förmedla lån utan uc och till lägst kostnad. Med vårt verktyg kan du snabbt få en överblick över alla långivare och den totala kostnaden för lånet utan uc.

Hitta SMS lån jämför smslån mellan 500 kronor till över 15 000 kronor hos 44 olika smslångivare. Välja önskat belopp och löptid på ditt snabblån.

Glöm inte att smslån är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

HittaSMSLån Rekommenderar

Lumify
Ferratum SE
star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled star filled

(3.5)

Ferratum är en enkel, flexibel och smidig långivare. De lyssnar på sina kunder och vi på Hitta SMS lån rekommenderar dem starkt. De erbjuder smslån från 1000 kr till 45 000 kr.

Bästa lån utan UC

Låna utan UC

Vad innebär det att låna pengar utan UC? För dig som lånar går det till på samma sätt som om du skulle lånat med UC.

Den enda skillnaden är att långivaren använder ett annat företag som gör kreditupplysningen.

Viktigt att notera är att varje smslångivare är skyldig till att göra en kreditupplysning på varje person som ansöker om lån. Det är reglerat via konsumentkreditlagen.

Vad är UC?

Det är Sveriges ledande affärs- och kreditupplysningsföretag och grundades redan 1977. UC är en förkortning på ”Upplysningscentralen” och ägs gemensamt av de svenska storbankerna. Handelsbanken, Swedbank, Nordea, Svenska Enskilda Bank, Danske Bank och Länsförsäkringar.

Årligen omsätter Upplysningscentralen drygt 700 miljoner kronor. När du ansöker om ett lån hos någon av de traditionella bankerna är det alltid en kreditupplysning via UC som genomförs.

Att låna utan UC betyder att långivaren gör sin kreditupplysning via något annat företag än UC. De absolut vanligaste är Bisnode och CreditSafe.

Låna pengar utan UC

Den vanligaste anledningen till att de flesta vill låna utan uc är för att låntagaren vill bibehålla en god kreditvärdighet. Att erhålla många låneansökningar och kreditupplysningar som registreras i UC:s register kan minska dina chanser till ett nytt lån.

Valet om möjligheten finns är följaktligen att använda sig av andra företag som inte delar med sin information med varandra. De allra vanligaste företagen som snabblån företagen använder sig av är Bisnode AB och CreditSafe AB.

Detta innebär att om du har ansökt om ett lån hos en kreditgivare som använder sig utav CreditSafe, och strax därefter ansöker om ett lån hos en kreditgivare som använder sig av Bisnode, så syns inte respektive ansökan hos de olika kreditupplysningsbolagen. Att ansöka om lån hos ett kreditbolag som inte använder sig utav UC AB gör att du kan få lån trots många UC förfrågningar sedan tidigare.

Låna pengar utan UC kontroll

Uppgifterna som syns i UC:s register är alltså inte informationen andra kreditupplysnings företag kan använda som underlag.

De uppgifter som tas fram av UC är följande;

 • Namn och adress på fysiska personer Källa: Skatteverket via Spar
  Fem gånger per vecka
 • Civilstånd Källa: Skatteverket via Spar
  Fem gånger per vecka
 • Taxerad inkomst Källa: Skatteverket
  1 gång per år (juni, aug, okt eller dec)
 • Omräkning av taxerad inkomst (rättningar) Källa: Skatteverket
  Två gånger per månad
 • Fastighetsuppgifter (taxeringsuppgift) Källa: Skatteverket
  1 gång per år (okt)
 • Fastighetsuppgifter, lagfart etc Källa: Lantmäteriet
  Fem gånger per vecka
 • Äktenskapsförord Källa: Skatteverket
  Två gånger per månad
 • Personlig förvaltare Källa: Tingsrätt via PoIT
  Fem gånger per vecka
 • Borttappad ID-handling Källa: Den registrerade/UC Förlustanmälan
  Löpande
 • Ställda frågor och frågeställare Källa: UC
  Löpande
 • Sökt/prövad kredit Källa: UC:s kunder
  Löpande
 • Kreditengagemangsuppgifter (beviljade lån/ krediter) Källa: Banker, kreditmarknadsbolag, kontokortsföretag
  En gång per månad
 • Anmärkningar, obetalda skatter och allmänna avgifter Källa: Kronofogden
  Fem gånger per vecka
 • Anmärkningar, tredskodomar Källa: Tingsrätt
  Fem gånger per vecka
 • Anmärkningar, konkursansökningar Källa: Tingsrätt och Kronofogden
  Fem gånger per vecka
 • Anmärkningar, betalningsförelägganden Källa: Kronofogden
  Veckovisa
 • Anmärkningar, utmätning/återtaget gods Källa: Kronofogden
  Fem gånger per vecka
 • Missbrukade bankkonton Källa: Banker
  Fem gånger per vecka
 • Misskötta krediter och hypotekslån Källa: Banker och finansbolag
  Fem gånger per vecka
 • Missbrukade kontokortskrediter Källa: Banker, finansbolag och kontokortsföretag
  Fem gånger per vecka
 • Näringsförbud Källa: Tingsrätten, Bolagsverket
  Fem gånger per vecka
 • Skuldsaldo Källa: Kronofogden
  Veckovis
 • Skuldsanering Källa: Kronofogden
  Fem gånger per vecka

Lån utan UC med svar direkt

Är du ute efter att få pengarna utbetalade direkt efter en godkänd ansökan?
Vi har nedan sammanställt en lista på fem långivare som erbjuder just det.

 • Lumify
  Plats 1. Lumify

  Lumify är en ny spelare som dök upp på marknaden våren 2019 och beviljar överlägset flest ansökningar. Långivare som har så hög beviljandegrad brukar med tiden skärpa sina bedömningar med tiden. Dock är det värt att passa på när de först anländer till marknaden.

  Hos Lumify kan du låna 2000 – 20000 kr med flexibel löptid. Du får förvisso bara låna 6000 kr efter första ansökningstillfället, men längre fram kan du höja din kredit, om du skött dina återbetalningar.

  Det finns många fördelar att låna hos Lumify. Nummer ett är det lätt att få ett smslån hos dem, krediten har en räntefri och avgiftsfri månad, du får dina pengar på en gång om du har ett bankkonto hos SEB och de tar inte UC. Viktigt att notera är att de inte godkänner snabblån med betalningsanmärkning.

  Månadsräntan är 3,29 % och årsräntan 39,50 %.

 • Kredit 365
  Plats 2. Kredit365

  Kredit 365 erbjuder sms lån upp till 5000 kr. Det finns mycket positivt med Kredit365, de accepterar betalningsanmärkningar, du kan låna när du är 18 år fyllda slutligen gör de en individuell inkomstprövning och ser till att du får lånet samma dag om din ansökan beviljas innan 13:00 en vardag.

  Du kan låna 2000 – 5000 kr hos Kredit365.

  Årsräntan är 39 %

 • Daypay
  Plats 3. DayPay

  Daypay är en allmänt känd aktör som har en hög beviljandegrad när det handlar om sms lån.

  Daypay kan vara ett bra val för dig som har ett bankkonto hos Swedbank eller Handelsbanken eftersom de gör direktinsättningar till dessa konton. Dessutom accepterar de betalningsanmärkningar.

  Viktigt att notera är att de börjar använda sig av UC vid lån på över 11 000 kr.

  Vidare har de en åldersgräns på 20 år och du behöver ha en inkomst som överstiger 100 000 kr om året.

  Hos Daypay kan du låna 1000 – 20000 kr i en månad – fem år beroende på lånebelopp. Årsräntan för lån upp till 10000 kr är 39 % och 33 % för större lån.

 • Ferratum SE
  Plats 4. Ferratum

  Ferratum har också en mycket hög beviljandegrad och beviljar fler lån i förhållanden till antal ansökanden än vad de allra flesta andra långivare gör.

  Ferratum gör direktinsättningar till Nordea, accepterar anmärkningar, gör en individuell inkomstbedömning och deras kredit har inga avgifter alls utöver räntan, vilket är ovanligt idag.

  Vidare erbjuder de en tjänst som kallas för ”onlinekredit” som inte har någon ränta den första månaden för alla nya kunder.

  Ferratum har en åldergräns på 21 år.

  Ferratum erbjuder lånebelopp på 1000 – 30000 kr med flexibel löptid. Årsräntan är 39,6 %.

 • Monetti SE
  Plats 5. Monetti

  Monetti placerar vi som vårt sista tips för denna lista.

  Monetti erbjuder dels flexibla krediter, dels snabblån med en månads löptid och lånebeloppet är 2000 – 20000 kr. Om du ansöker om ett lån före kl. 13:00 en vardag sätts pengarna in på ditt konto redan samma dag. Monetti tar ingen UC och det är även okej att ansöka med betalningsanmärkningar.

  Årsräntan hos Monetti är typisk för snabblån och smslån, den är på 39 % (månadsränta 3,25 %).

 • Lån utan uc med betalningsanmärkningar

  Om du söker aktivt efter lån utan uc med betalningsanmärkningar så finns det långivare som erbjuder just detta. Om du använder vårt verktyg ovan så ser du snabbt vilka aktörer som erbjuder just detta.

  Viktigt att tänka på är att betalningsanmärkningar är en negativ faktor för snabblån företagen. Därför behöver du räkna med att räntan är något högre under dessa förhållanden. Detta är inga konstigheter då långivaren behöver se till att intäkterna stämmer överens med den risk den tar på sig. Däremot råder jag dig som ska ta ett sådant smslån att du räknar på din ekonomi och ser att du kommer kunna betala tillbaka detta lån.

  Från start är det oerhört viktigt att planera inför ett eventuellt lån som man ansöker om. Om man inte har råd att betala räntan så kan det innebära större skulder som bara växer vilket eventuellt kan leda till behov av nystartslån. Detta blir allt viktigare om du redan har betalningsanmärkningar. Vidare har du mindre spelutrymme vad gäller återbetalningstiden för dessa lån.

  Många snabblån företag kan du förhandla med, och öka betalningstiden om du inte lyckats få till din betalning i tid.

  Har du däremot betalningsanmärkningar kommer detta inte vara en möjlighet för dig. Om du inte kan betala i tid leder det till dröjsmålsränta och det gör skulden bara större. För att undvika dessa så kallade lånfällor är det därför en mycket god idé att se över sin framtida ekonomi innan man bestämmer sig för att ta ett lån.

  Rekommendationen här är att noga granska våra alternativ för att hitta den långivaren som erbjuder bästa förutsättningar för din enskilda situation.

  Lån utan uc med många förfrågningar

  Som tidigare nämnt kan det bli svårare att låna pengar för den som har många förfrågningar och lån sedan tidigare registrerade hos Upplysningscentralen. Storbanker nekar i princip alltid låntagare som har många förfrågningar eftersom det påverkar den poäng som ligger till grund för din kreditvärdighet.

  Eftersom UC AB är det största kreditupplysningsföretaget så använder många långivare och alla storbanker sig utav dem. Det gör att de flesta av dina ansökningar och lån blir registrerade hos Upplysningscentralen. Tänk på att även köp på avbetalning, där en kreditupplysning kommer från UC, blir registrerat i registret.

  Tricket här är då att ansöka hos företag som använder olika typer av kreditupplysningsföretag för att öka chansen till ett snabblån.

  Dessa är de vanligaste kreditupplysningsbolagen: Bisnode, Creditsafe. Sergel, Soliditet och Decidas. Dessa kreditupplysningsföretag används frekvent vid smslån / snabblån. Många långivare av större lån använder sig nämligen av UC AB.

  Många förfrågningar påverkar ditt kreditvärde hos UC

  Svagt kreditvärde med många kreditförfrågningar hos UC minskar chanserna för att en låneansökan ska beviljas. Viktigt att notera är att inte enbart godkända lån som påverkar ditt kreditvärde negativt. Din historik i kreditupplysningsbolagets register ser inte bra ut med en lång lista på tidigare ansökningar om lån. Kreditupplysningen registreras oavsett om lånet godkänns eller inte.

  Utöver det så kommer det att framstå som att du är desperat i ditt sökande efter flera lån och krediter. Det gör att dina chanser att få ett lån minskar. Det kan låta motsägelsefullt att dina chanser att få ett lån sjunker om du har tidigare ansökningar, men det är ett faktum.

  Kontakta oss

  Skulle ni ha några frågor som inte besvaras direkt här på hemsidan kan ni kontakta Alexander som har högskoleutbildning inom finans från Stockholms universitet på: alexander@tribusoft.se